Free Guestbook
My Guestbook
   
     
     
 
Denne webside er lukket Lidt om linedance
 
 

 

Linedance (udtales Lajndans) er en forholdsvis ny danseart i Danmark. Den er kommet hertil i 1990 fra USA – men der danses linedance i stort set hele verden.

Dansen er  inden for de senere år også blevet populær hos danskerne, og der er rigtigt mange linedance-klubber over hele landet. Det karakteristiske ved linedance er, at man normalt ikke danser med partner, men danser alene, på linie eller i andre formationer.

   
   
   
   
   
   
   
     
   
 
Linedance kan danses til mange forskellige stilarter af musik f.eks Country,  Rock, Pop, Funk, det er op til dansernes og instruktørernes smag og temperament hvilke stilarter der vælges. I Gandrup linedance danser vi primært til Country musik, men hvis der er en sjov dans til en god melodi i en anden stilart, så er vi bestemt ikke fanatiske.
 
     
     
  Hvordan opstod linedance?

Linedancen blev opfundet af de cowboys, der i 1800-tallet vogtede kvæg og boede så afsides - langt ude på prærien, at der ingen piger kunne støves op. Når de festede ville de gerne danse, men ikke med armene om hinanden – derved opstod singledansen: Linedance.

Efterhånden blev linedancen en del af den amerikanske folkedans, countrry & westerndance. Det var stort set kolonisterne i Texas og Oklahoma, der gjorde dansen med det enkle fodarbejde til en tradition, som de fleste kunne deltage i, når der skulle holdes fest

 
         
   
Linedance er god motion til glad musik
men pas på - det er stærkt vanedannende
   
         
   
Hvorfor linedance?
   
       
 

Fordi alle kan deltage uanset alder & køn. 
Det er ikke nødvendigt at have en partner med...

Kan du li' god musik - og at flytte benene til rytmerne af god musik, det være sig populær-musik eller country? Ja, så er linedance måske noget for dig.

Dog må vi advare folk mod at prøve linedance:

   
 
 
 
 
Det er STÆRKT VANEDANNENDE 
og du bliver sikkert afhængig af det
Linedance er i korte træk "rækkedans", hvor alle danserne stiller sig på rækker - "lines". Deltagerne danser de samme trin synkront, hvilket giver den flotte og imponerende effekt. Netop det, at der skal danses "ens" er med til at gøre det både udfordrende og sjovt.

Har du prøvet at danse - så vil du kunne genkende mange af de dansetrin der bruges i linedance. F.eks. cha cha cha, polka, twist, rumba, salsa, waltz osv.

Vi bruger mest country-musik: new country/country rock, men det sker da også at der sniger sig lidt pop ind.

 
Hvad med udstyr?
 
 

Vi lægger stor vægt på at det skal være sjovt at danse linedance. Du behøver ikke at investere i det helt store udstyr. I starten er det vigtigt at have sko, der sidder godt fast på foden, og som har glatte såler, der glider godt hen over gulvet. Det er også vigtigt at danse i sko/støvler med lave hæle.

Når du bliver lidt mere øvet, kan det være, at du får lyst til at klæde dig i ”westernlook” med både støvler og cowboyhat.